Carolijn Lenselink

Mijn echte naam is Carolijn Annette (naar beide oma’s ) Lenselink. Maar ik ga al sinds ongeveer mijn 13e door het leven als Carro. Een flink puberaal verzet.

Niet verkeerd, want het is een mooie artiestennaam en hij valt goed op!

Mijn weg

Als kind al was ik supergevoelig. Ik zag en hoorde en vooral voelde van alles mezelf en anderen. En ook buiten deze tastbare wereld. Zag dingen. Zag kleuren. Snapte er niets van als mensen dingen zeiden en dat niet resoneerde met wat ik bij hen voelde. Het leven bracht me veel verwarring en ik trok me lekker terug achter mijn ‘stoere’ houding en vooral in mijn creativiteit. Tekenen was een superfijne uitlaatklep. Daar kon ik al mijn fantasie in kwijt. En ook mijn humor. En de woordgrapjes.

Mijn reizen en mijn werk 

Na een mooie tijd en mijn eerste liefde op de Havo in ‘s-‘s-Hertogenbosch ging ik naar de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Het leek veelbelovend. Ik had er voornamelijk heel veel lol met dierbare vriendinnen. Maar wist dat ik eigenlijk gewoon lekker stripjes wilde tekenen. En dus op de verkeerde opleiding zat. De oplossing kwam na 4 jaar toen een vriendin een jaar naar Australië wilde. Ik ging mee.

Een flinke omzwerving via Nieuw-Zeeland, Indonesië, Singapore, Maleisië, Thailand en Amsterdam liet me uiteindelijk in Israël belanden als de kersverse echtgenote van een Israeli.

5 jaar later was ik terug in Nederland. Vele ervaringen; een nieuwe taal plus 10 kilo rijker door het heerlijke eten en de stress. Met een volle portfolio en werkervaring als illustrator en weer zonder man.

Bijna geen dag gaat sindsdien voorbij of ik teken iets. Over wat ik meemaak. Tonnies. Illustraties en visuals voor bedrijven of particulieren. Een krabbel in mijn schetsboekje dat ik altijd bij me draag. Als ik in een gesprek ben komt er vaak wel iets in me op, en moet ik dat meteen (of snel daarna) even neerzetten. Mijn leven bestaat uit beeld. Alles wat ik zie vertaal ik meteen. Met humor vooral. Snel en to the point. Midden in de nacht sta ik soms op om iets neer te krabbelen in mijn schetsboekje.

Daarnaast heb ik ontzettend veel workshops gegeven op scholen en BSO’s, lekker striptekenen met kinderen. Heerlijk vond ik dat, maar eind 2010 voelde ik dat ik me meer wilde verdiepen en na een opleiding tot coach ben ik begonnen met Hart- en Zielgesprekken voor volwassenen. En doordat ik me er steeds bewuster van werd dat ik dingen (aan)voelde en zag ben ik ook readingtekeningen (een reading gecombineerd in een persoonlijke striptekening) gaan maken. Dit alles naast mijn werk als illustrator.

Tegenwoordig ben ik voornamelijk bezig met illustreren,  live visuals, readingen en het geven van workshops (zie verder op deze pagina).

Ik maak illustraties voor: blogs, nieuwsbrieven, boeken, folders, presentaties, cursussen, animaties, whiteboard-presentaties, banners, kalenders, spelletjes, kaarten, kranten, tijdschriften en alles waar een illustratie toepasselijk bij is.

Ik ben live in te huren bij presentaties, vergaderingen, netwerkbijeenkomsten of andere evenementen waar ik digitaal (of op papier naar wens) content verbeeld in kleurrijke illustraties.

Veel van mijn illustraties vind je op mijn facebookpagina  en instagram!

Mijn uitdagingen

In 2004 overleed mijn beste vriendin Monique zeer onverwacht tijdens haar huwelijksreis in Libië. Er volgde een intens moeilijke tijd maar door haar overlijden kreeg ik veel dingen door waardoor ik steeds helderder kon kijken naar de wereld en vooral wat wij van die wereld denken en maken.

Begin 2018 verliet ik nog een zielenmaatje. Na een mooie en ook heftige periode van samenwonen en samenwerken kwam onze relatie op een eindpunt. Maar het contact is gebleven en we zijn nu goede vrienden.

Na al die intense, wonderbaarlijke en prachtige ervaringen die ik aangeboden kreeg in mijn leven weet ik des te meer dat alles IN mij zit. En dat ik niemand meer de schuld kan geven van hoe mijn leven loopt.

Mijn missie

Het is mijn missie om mensen te laten lachen om het leven en vooral om zichzelf. Het leven mag wat mij betreft veel luchtiger en met veel meer humor en zelfspot! We zijn hier op deze aarde slechts om te ervaren en om middels ons lichaam al die ervaringen te doorleven. Dus laten we er dan ook het beste van maken. Hoe lastig dat soms ook lijkt.

Het moment dat je voelt dat je klaar bent met slachtofferschap begint je leven pas echt.


Hartelijke groet,

Carro

‘s Hertogenbosch 1967

Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg

Alba Academie, Post HBO, Coaching en Leiderschap, Eindhoven